(: Don't judge me by past. I'm not a tomboy anymore and I'm not a lesbian :)

25 November 2012

A Big Suprise

I would like to share about my life with you today eventhough this is shameful. Bout what had happen to me after I went back to kampung as it is semester break. Yeah…, after one week at kampung, this suck thing happen to me and I don’t know how to face it actually. But I only hope Allah help me to explain to others about this.

You all want to know what happen to me? But I hope it won’t make you surprised or get heart attacked..HAHA. Actually, I’m surprised too… L One night, my boy-friend text me, asking me what I’m doing, how my life now and the last question make me blur. Know what? He asked me who is licking my body? Seriously I don’t know what’s he means. I asked him what he actually mean and why asking me like that.. and he told me that is a video where someone licking my body.. It is just like a lesbian video but seriously it is not me.. I told him that is not me and I never do that such things. But he wont believe me. He told me that video really really really look like me. “Oyeah!! What the hell of this stupid thing?? What the hell of pulling my leg like this? What a stupid joke he plays with me”?? That’s a few questions I asking myself.. But he told me he was not joking. And I told him, “ It’s ok. We meet tomorrow and show me that video..”. and then I close my eyes and started dreaming. Woha!

The next morning, I went to his house with my girl-friend. After he gave me the video, I went home. Actually, I really curious to know whether it is true or not? It is really look like me? Yeah! A big surprise for me when I open the video. Tell ya, that kid’s smile, how she speaks…-really look like me.. No matter my boy-friend thinks that ‘she’ is me. Without any signal, my tears suddenly drop. Know why I’m crying? Just because I thought “O Allah, is there any person that really look like me? Why me? What should I do then?”… and then I cry and cry and pray, asking for Allah’s help.. I share bout this with my boy-friend, Aiman.. I told him what had happen to me, and Alhamdulillah, he believe me that I won’t do that such thing eventhough I’m a bad girl. And that night, I slept accompany with tears on my cheeks. Just praying that Allah help me to explain to my boy-friend bout that video. Just praying that Allah help me to make he believe that girl is not me.. Alhamdulillah, my prays is heard by Allah. He makes my boy-friend stop pushing me to not deny bout that video as before that boy only want me to admit it. But I won’t admit it because I’m not doing that video! That’s not me! Alhamdulillah, everything is clear now. I don’t care anymore what others talk about me because what is important right now, I know I never do that thing. And Allah knows…

Dear peeps, what do you think bout me? If you become one of them who watching that video, are you telling that the girl is me?? It’s ok.. I don’t expect anything from you all as I only need Allah to stay by my side and helping me to face this.













                p/s : Smile even you in pain
p/s 2 : Just believe in Allah.
p/s 3 : Don’t ever care bout others talking bout you if they only make you down..

02 November 2012

Dapat Surat Warning

Hi everyone.. Dah lama kan aku tak story mory pasal kehidupan aku? Actually, aku rindu sangat nk menulis, nk buat entry baru, nk kongsi apa yg terjadi dalam kehidupan aku. Rindu sangat-sangat tau!! I'm sorry about that because I'm too busy right now as I have to focus on my exam right now. Just only 2 subject left and then I will be free... But right now, there is something I want to share with you all. Something for me is funny and a little bit feel guilty. Hurmm , not a little, but very very feel guilty.
Last night, around 2 a.m. , me and my friends couldn't sleep. So that, we recorded a video.A dancing video , so I think all of you will know how noisy it is with the loud sound of song, and our laughter. Actually, I know that it will make my roommates wake up from their dreaming. I know my action last night was so wrong, but what can I do? My friends still asking me to make that video or not they will be upset. So, when we were dancing, singing and make a joke, I could see my roommates feel uncomfortable. I'm trying to be silence but the song and my friends' laughter still be heard. You know what... We recorded the video about 2 hours so can you think, how long my roommates feel............urghhhhhhhh!!!

But, not about the video that we'd recorded I want to tell you but what was I get this evening due to what I'd done last night.. Tell ya huh, I got a letter. Not a warning letter actually but a letter that asking for a co-operation. Atul - my roommate gave me the letter just now. And I already know what she gonna tell about. Yeah, really feel guilty and shame with her. But, I keep silent. Not because EGO but too shame to talk with her. 
Here is the letter :

And here is the content of the letter :



Korunk nampak tak? Kalau tak nampak , pegi lah check mata korunk. Kot2 rabun ke.. ohhhhhhhh -.-
Thats all for today. I'm speechless.. 

Assalamualaikum =.=||

18 October 2012

Smile :(



When I smile 
deep inside I want to frown
when I laugh
 deep inside I want to cry
when you look into my eyes 
You think everything is alright
But deep inside 
I want to die
maybe one day 
I won’t feel like this
till then I’ll be happy in the outside
and crying in the inside

p/s :  Smile to  hide the pain.
p/s : Allah, I need You to be beside me


05 October 2012

Sorry If I Had Hurt You

Hai everyone , morning! Sorry for long time not updating this blog. I'm too busy as exam just around the corner. So, I have to prepare and study hard to get a better result. Okey, leave bout exam behind cause it makes me stress. Wanna talk bout what happen to me right now at PMC ( penang matriculation college ).

Actually, i dont know whether it is just only my feeling or it really happen in reality.. I feel that my classmate dont want to be friend with me anymore. I dont know why.. Maybe I'd done something wrong, or maybe because I've change. From a noisy person, suddenly become a quiet person in class. But dear friends, I'm sorry if I had done something that hurt yours. But seriously, I dont know what's my fault. I dont want to ask from you bcoz I dont care anymore. If you all wanna befriend with me, I accept it but if not, what can I do, right? 

For your information, I've become quiet person because I have a problem. But I dont want to mess with it. I dont want people look at my sad face and make them boring with me. I dont want people think that i'm asking sympathy from you. Sorry,....

Dear friends, I have 2 intention when I'm decided to study here. First of all, I wanna make my dream become true. I really want to be a doctor. And second, I want to change myself to be a good person. From a tomboy to a truly girl. And to be a good muslimah. Dear friends, I love you all eventhough there's only 5 months we know each other. Im sorry for what I've done to you. 


p/s ~ We need friends in our life so that our life will be more colourful ~

19 August 2012

Selamat Hari Raya

ASSALAMUALAIKUM…
Hey everyone!! [mood epy].. Wassup?! Dh berlalu kn bulan Ramadhan…Sedih sb tak puas agy nk berpuasa and solat terawikh.. Sedih sb tahun nie aku rasakan bulan Ramadhan cepat jer habis..Kalo dulu, punyer lar lama nk tggu raya.Kn??? Anyway, aku harapkan, masih tak terlewat untuk aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI pd muslimin dan muslimat yg dirahmati Allah…hehe Anyway, aku baru sempat post new entry sb baru jer siapkan kemas-2 rumah dan buat kerja lain bagai. Macam-2 aku kena buat..Almaklumlah……………… abg-abg aku sumer blik lewat. 1 hari nk raya baru smpai rumah. Hampeh punya abg..

Korunk korunk, korunk dpt rasakan suasana raya tak tahun nie?? Aku tak dapat rasa lar… L Nape ek? Cam da tak cukup sumthing jer, tp aku tak tau pe dia. Korunk korunk, tahu tak, tahun nie aku sedih lar jugak sb tak dpt raya ngan luqman.. yela, tahun lepas, aku p beraya rumah dia. Dia siap ajar aku maen gitar lagii. Syok wooooooooo!!! Aku rindu nk beljar maen gitar. [spe-2 ley ajar aku maen gitar tak??] lagi satu kn, aku dpt raya seminggu jer kot tahun nie. Yela, dh bergelar student semula, mestilah tak dpt lari dari belajar kn?? Haizzzzz…, sedeyh sedeyh sedeyh…

Tp kan korunk, tahun nie aku belajar buat biskut arab. Korunk knl tak?? Hah???? Tak knlllllllll???? Alaaaaaaa, yg putih-2 tuu, kdg2 org letak ceri kat atas.. Biskut tuu, bila masuk dlm mlut, trus jer hancur. Lepas tuu, melekat2 dekat lelangit, mulut pun jd susah nk buka… korunk knl tak??Huh, suke aty korunk lah, korunk knl ke tak.. yg penting tahun nie, aku dh bljr buat biskut tuu. And tell you what? Biskut tuu menjadi!! First tyme buat, trus jer menjadi.. Alhamdulillah, takda lar abg aku nk ejek, perli aku, kata yg aku bakar dapur lak kn? Korunk nk rase tak biskut aku buat? Kalo nk, jemput-jemput lah datang rumah aku ek? Raya ke-2, family aku buat ‘open house’. Datang ek?? Ok lah dear.., mata ku dh kuyu pun. Gud nite. Eyh silappp., gud moenim sayang-sayang ku..hehe

patung baruuuu.comey x??

cadar baruu. first tyme bunga2 pink cmnie dlm bilik aku. HAHA



baju raya aku + kasut baru + tudung baru..hehe and
of course the blue one i wear it on da first day..




21 July 2012

Ramadhan menjengah


Rejab dan Syaaban sudah melabuhkan tirainya. Kini ramadhan pula menjengah, menyatakan supaya muslim menunaikan fardhu yang diwajibkan ke atas mereka iaitu berpuasa sebulan di bulan Ramadhan. 

Seriously, aku memang suka bulan Ramadhan sebab ada solat tarawikh. Aku suka pegi solat tarawikh sebab surau kt rumah aku tu ada budak kecik yg cute-2.But this year,  today is the first day i'm fasting without my mom and my family. Sedih sangat tp aku tetap kena berpuasa sebab ianya dituntut. Semalam aku pegi solat tarawikh kt surau An-Nur. First time pegi without my mom kt tepi tp first time pegi tarawikh ada kawan. Hehe... However, mom and friends, dua org yg berbeza yg sudah tentu lain sifatnya, kn?? Okey my dear, aku tak ley nak story-mory panjang-2 sebab aku ada banyak kerja and assingment and tutorial yg perlu disiapkan. So, Happy fasting to all Muslims. 

Ramadhan
bulan yang dinantikan umat Islam
bulan yang pahalanya berganda
bulan yang  mulia
bulan yang banyak kelebihan

Ramadhan
semoga Allah memberkati diriku di bulan ini
semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari semalam
semoga aku dapat berpuasa sehingga hari terakhir Ramadhan




15 July 2012

Mutiara Jernih Jatuh Lagi




mutiara jernih jatuh lagi
basah di pipi
lencun baju yang dipakai

mutiara jernih jatuh lagi
sendirian aku tersedu sedan
menahan perit yg dilalui
menahan segala rasa pahit

mutiara jernih jatuh lagi
bibir terkatup rapat menahan esak tangis
dari terdengar oleh orang sekeliling
bukan malu 
cuma biarlah aku berduka sendirian
asal tidak mengheret orang lain berduka bersama

mutiara jernih jatuh lagi
entah bila akan terhenti
entah bila tawa kan menghiasi bibir ini
entah bila ...







14 July 2012

A Month Be KMPP's Student


 

Hi everyone. Sorry for long time not updating my diary b'coz I'm too busy as I just being a student again. Well, as a student, of course there will be a lot of assignments and quiz for every week. I really miss my blog but the most i miss is my hometown and my mom,. Really miss her so muchhh!! Before I start talking bout how much I miss my home, just let me talk about my life at Penang Matriculation College. 

A day before aku mendaftarkan diri di matikulasi, my family and I menyewa di homestay yg tak berapa nk mewah but its okay for us as we just need a place that we can take a bath and sleep well. Aku duk kat homestay dekat dengan Tasek Gelugor. Best jer duk kt sini sebab aku sememangnya suka dgr loghat utara. And for your information, org utara nie bg aku, mmg peramah and baek. Kebanyakannya larrr. 28 Mei 2012 tarikh aku mendaftar di KMPP. Pukul 8 pagi tuu aku dh otw pegi KMPP.. It really suprising me bila pukul 8 tuu banyak giler kereta yg beratur panjang nk masuk dlm kawasan KMPP. Aku and bakal student KMPP yg laen kena daftar sendiri WITHOUT PARENT BESIDE U!!! Atoiiyyaiii, aku bab sorg2 mmg ar, susah trus kerja nk manjadi, tp aku kuatkan semangat pegi sorg2 sb I'll stay here not less then 9 or 10 months. So, kena belajar2 lar kn tak bergantung pd org laen. 

Habes sudaa pasal pendaftaran. Then kiteorg student baru dibawa ke sana ke mari, amek gambar, try baju ko , try lab kot , then last thing baru kiteorang akn dpt kunci bilik. Aku dpt A1.3.5. I'm wondering, I will get my hostel near with my tutorial class but i was absolutely wrong!!! Asrama aku jauh giler ngan pentadbiran juga dgn kelas. So, insyaALLAH aku boleyy je jadi kurus duk kt sini. Cari punyer cari asrama, tak juga jumpa. So, aku tanya abg hensem niee kt mana blok aku, then dia tolong tunjukkan kt aku. Sampai2 jer kt bilik, aku terus cop katil sb I'm the 1st person yg masuk bilik tuu. Kira lucky laa kn?? Then,my family balik without dgr ceramah ibu bapa. Anak ngan family sama jer kan ?? Pemalas nk dgr benda2 mengarottt gitu,. HAHA.

Minggu orentasi aku bermula keesokkan hari dan berjalan dalam masa seminggu. Syok mmg syok sb dapat fasi yg baek n caring giler. Nama akak fasi aku, AKAK ZAT... Aku suke tgk dia sb perwatakan dia tuu yg mmg menarik minat aku. (ckp berbelit sudaa). bla bla bla...

Aku mls nk pnjg-2 k? Penat la sayamm. Roomate aku 2 org budak penang, sorg selangor and aku?? Of course KELANTAN.. Kiteorg tak rpt sgt, kdg-2 jer berbual n bergurau tak  berapa nak senda. 
here i am
kompel .. singkatan asrama . hehe



permandangan cantik kt KMPP



20 May 2012

ADAM. MENGERTILAH HAWA


Hawa
Jujur aku tidak mengerti tentang hawa
Sekalipun aku juga adalah hawa
Jujur aku susah untuk memahami tentang hawa
Walau aku juga seorang hawa

Hawa
Kadang keliru kadang membisu
Kerana takut disalah tafsir
Mahu berlaku jujur
Terpalit segan
Mahu menutur kata
Bimbang hati dicemari

Hawa
Kadang cemburu melihat yang lain mendapat itu dan ini
Ketika dia di keterbatasan mampu
Kadang buntu
Mahu diceritakan, dia sendiri tidak tahu puncanya 

Hawa
Hatinya sangat rapuh
Jiwanya sangat sensiif
Matanya mudah berkaca
Kata mereka, itu tandanya lemah
Tapi bagi aku, ianya fitrah
Bukan mereka mengundang simpati
Sekadar meluahkan rasa di hati

Adam
Tidak kuceritakan semua ini untuk menyentuh hatimu
Tidak juga untuk kau memahami tentang hawa
Kerana aku juga tidak memahami diri sendiri
Tapi cukup untuk kau tahu
Hati wanita itu jangan diusik
Andai tiada ikhlas dihatimu

Coretan kata utk mereka bergelar adam
Dari wakil seorang hawa yg hanya bisa berbicara di alam maya

p/s : tiada yg bisa mengerti ttg diri ini selain yg MAHA PENCIPTA

19 May 2012

Confused


Wazzup !! Dh lame aku tak berceloteh kat blog aku nie kan? Korunk rindu aku tak? Hape ??! Tak rindu langsung punn ??! Sampai hati korunk :( ... Oke lah, aku tak leyh nak paksa utk korunk rindukan aku.. Same thing dgn cinta kan ?? Kita tak leyh pakse org cintakan kita eventhough kita cinta mati kat dia....

Pape pun, meh aku nk citer kt korunk nape aku confius sgt skunk nie.Actually, aku dpt 2 tawaran. Satu utk further study kt matrikulasi penang and one more aku lulus utk temuduga jururawat USM. Aku tak tau nk pegi yg mana satu sb bg aku dua-dua pun bagus. Yela.. Kalo pegi matrik, if I got pointer 3.5 and above, insyaALLAH aku dpt ambek course medic lepas habes matrik. Tapi, kalo aku pegi nursing, kemungkinan kerjaya aku terjamin. Tak perlu susah-susah aku nk jd penganggur terhormat lepas belajar. Kan ?? Solat istikharah pun otw buat skunk nie.. Tp kan.. aku nk jd doctor. Taknak nurse.. Bukan lah sb aku pandang rendah pada nurse tp aku tak minat. Nurse actually job yg bagus and mulia sb kita tolong org yg sakit. Tp tak tau llah, cita-cita aku utk jd doctor tuu lebeyh tinggi. Sedih and confused! 

Ya ALLAH, aku mohon biarlah aku dpt buat keputusan yang terbaek dalam memilih peluang belajar yg mana lebih baek dan sesuai dengan kemampuan ku. Jadi kan lah aku hamba-MU yang berjaya di  dunia juga di akhirat sana. Amiin....


                                      


11 May 2012

N double O plus B II


Hey korunk, wtpe tuu? Baru bgn??? So, tak mandi lagi lar nie? Takpe-2, korunk mmg terbaek lahh sb baru bgn, bl0m lagi mandi, terus terjah bl0g aku. hehe, perasan bt0l aku nie.. -.-

Hari nie citer kita pasal bdk N0OB yg aku citer hari tuu.[tekan sini] Nak tau tak pe jd lepas manusia tak waras tuu gaduh ngan aku? After 1 month, that N0OB text me again.Here is the conversation between me and him

N0ob : Salam, 
Aku : Wassalam, jgn ggu aku lagi!
N0ob : Nape, sy cuma nk kwn smula jer dgn awk. Tak boleh ke? Jht sgt ke sy nie?
Aku : Yup! Kau mmg jht walaupun org kata kau baek! Sb kau jht dlm diam ibarat gunting dlm lipatan! It's better utk aku kwn ngan budak-2 penagih tuu drpd kwn dgn kau sb aku dh tau dieorang bt keje jahat. Tak mcm kau! Tunjuk belang bila org dh bt baek! 
N0ob : Ouh, takpe lahh. Awk lbeyh pilih utk jd istri penagih ek? Takpe-2..
Aku : But it's better than u! Dont disturb me again or i'll get somebody to beat u! Dont think that i'm just talking or afraid wiith u! I maen it!!
N0ob : Wow!

Tuu lah bdk noob a.k.a. bangang yg prnah aku jumpa,. Sial! Nk kawan ngan org tp bnyk muslihat.. Igt aku bodoh sgt ke nk kwn ngan mamat gila seks cm kau?? Bleh blah ar!! Tp kan, aku igt dia dh stop ggu aku, tp tetap jer texting aku lg. Pape pun, aku tak rasa terganggu ponn sb dh block n0 dia. Kalo c0l, automatically f0n aku takkan berbunyi and if he texting me, aku takkan perasan sb dh block . HAHAHA

p/s : kwn mmg diperlukan dlm hidup kita tp apa guna kalo brkwn hanya merosakkan kita. 

09 May 2012

Aku vs Anak Cina



Hi korunk, aku takde mood sebenar nie. Nk tau nape? Sb ada ank cina bdk skolah aku dulu yg perasan hensem, pandai, and tau segala-2 nya. Menyampah! Tau tak menyampah?! Huh! Aku rase nk bunuh jer dia tadi. Naseb jer aku tau undang-2 and akal aku masih waras. Kalo tak mampus kau ank cina!

Sebenarnya kan.., aku bukan jenis yg suke cari gaduh tp bila org mulakan dulu, and still tak faham-2 bhsa and still nk curahkan minyak dlm api yg membara, aku tunggu pe lagi.. Naek angin jugakk lar. Ada ke patot nk berbahas dgn aku pasal matrik and f0rm6. Well, cm entry aku sblom nie, aku dh bgthu kan yg aku dpt matrik? Ank cina nie lak, nk gaduh ngan aku psal isu yg bg aku tak perlu diperbesarkan. Nk tau pe dia ckp??

Anak cina : Ko dpt matrik ek?
Aku : a'a.. Tak tau nk ekspress my feeling cmner, hepy or x..
Anak cina : Matrik rugi larr, baek msuk f6 jer. Matrik takda sijil. Sia-2 jer
Aku : Mmg la, aku dh tau takda sijil, at least lpas abez matrik, aku dpt bt degree terus. Kn dh jimat masa kt situ??
Anak cina : Tp ko kena skor 3.5 ke atas. Bru jamin masuk U
Aku : Watever it is, u shud remember.. When there's a will, there's a way
Anak cina : Ko ckp sng larr

Then, dia citer yg ada cikgu skola mahmood dpt 3.7 tp tak dpt smbung medic.

Anak cina : Kalo ko nk amek medic kena skor 4.0 ..
Aku : Yg tuu aku tau la.. Actually, aku nk gtau pun susah sb aku fhm and mengerti dgn ketentuan yg diajarkan dlm Islam.
Ank cina : Pe dia??
Aku : Kita semua tau yg bile kita berusaha, kita dpt kejayaan. Tp dlm Islam bila kita tak dpt kejayaan tuu, that's mean Allah dh rancangkan sesuatu yg terbaek utk kita. He know better than us.
Ank cina : Tp masalahnya, kalo ramai mintak medic, bdk yg stpm dulu yg diutamakan.
Aku : Tp dia takkan tolak bdk yg dpt 4.0 kn?
Anak cina : Mmg tak tolak, tp keutamaan akn diberikan pd bdk STPM.
Aku : It's ok. Aku percaya dgn ketentuan Allah . And tak kan kerajaan tuu bangang sgt kn tak nk bg bdk yg 4.0 or 3.9 and above masuk U and smbung bt medic??
Anak Cina : Ikot ko laa...
Aku : Tak payah nk gugat and kecutkan semangat aku utk belajar. 
Anak cina : Aku bkn nk kecutkan smgt ko tp bgtahu yg realiti. Tak caya tnya cikgu
Aku : Keptutusan aku muktamad. And maybe rezeki aku kt situ..
Anak cina : Ikot ko laa. Aku tak nk gaduh ngan ko

Kelebihan matrik :
  1. Lpas abez trus dpt buat degree
  2. Jimat masa
  3. Tak perlu byr and dpt elaun lagi
Kelemahan matrik : 
  1. Susah utk masuk matrik
  2. Pembelajran yg laju
  3. Result kena gempak
  4. CGPA 3.5 mmg tgi tp blom tntu dpt pergi jauh
Kelebihan F6 : 
  1. CGPA 3.5 pun takda hal nk fly mana-2.
  2. Sentiasa didahului berbanding matrik
  3. Dpt 2.75 pom maybe dh boleh kalahkan matrik yg pointer 3.2 - 3.4
Kelemahan F6 : 
  1. Peperiksaan plg susah di Asia 
p/s : Macam aku katakan, when there's a will, there's a will. Kat mana belajar skalipun, kalo malas and goyang kaki jer mana nk dapat result gempak kn ????

03 May 2012

Temuduga Jururawat USM II


Assalamualaikum...

Haissshhh, terasa mls nk update blog mlm nie. I'm too tired dear..:( Anyway, sblom aku panjat katil dan rebahkan kepala di bantal empuk ku, aku nk kongsi pengalaman baru aku. Of course psal temuduga yg aku post semalam tuu.Hari nie mmg aku sgt-2 mengantok =.= sb my m0m kejutkan pukul 6 pagi lagi. Padahal nk pegi temuduga pkul 9 and rancang nk turun dari rumah pkul 7.30/8.00 tepat. Tp ma aku tuu mmg kalut.. So, mase sampai kt USM tuu aku and shakirah letih giler cari tempat pendaftaran temuduga tuuu. Al-maklum lahh, hari nie ada 4 lokasi temuduga pada tempat yg sama tp berlainan course. Smpai melecet kakiku sebab tak biasa pakai kasut perempuan tambah-2 lagi yg bertumit + bermuncung halus kt hujung jari. Sakit doe !! Sumpah aku tak nak pakai kasut pompuan yg mcm tuu. Menyeksa diri sendiri.

Okey, start with my interview. Aku msuk bilik temuduga pkul 10 am then kluar pkul 10.45 am. Lama kn??? A'a, mmg lama. Aku yg tak pernah duduk diam atas kerusi, tiba-2 jd pompuan melayu terakhir pulakk.. First, perkenalkan diri, then tnya aku nape minat jd nurse. So, kelentong laa sebab TAK MINAT langsung wa cakap sama lu !!! Then, the other one interviewer asked me to speaking with her. She ask me bout first aid and what club I'd join in school. She also asked me what I've learned in PBSM. Dgn tergagap-2 nya aku menjawab bla bla and bla. Lpas tuu, yg laki lak soal psal demam denggi. Actually,lpe nk gtau sebenarnya 4 org skali masuk dlm bilik tuu. So, mase penemuduga tuu tanya org sebelah aku psal ubt yg taruk dlm telaga utk matikan pulpa, org tuu dpt jwb tp salah . Dia kate msukkan garam,. Act, aku terkejut gak sb tak pernah dgr garam bolhe mampuskan pulpa. So, dia past the questins to me and i answer " ubt gegat". Org tuu kata salah, so aku pertahankan jwpn aku. aku kata dekat plastik mmg tulis ubat gegat. Penemuduga tak puast hati so dia tanya nama saintifik . Aku pun dgn lurus bendul jwb tak tahu. hehe... Last-2, tiba lahh saat yg ku nanti-nanti kan.. Saat utk keluar dr bilik tuu yg membuatkan pndi kencing aku penuh. HAHA .... Masa nk kluar tuu salam dulu. Then dia org kata, insyaALLAH pertengahan bulan 5 dpt tau keputusan. :)

That's all citer yg tak menarik langsung bagi aku tp aku nk kongsi gax dengan korunk sumer...

p/s : bila hadiri temuduga, do preparation and have faith in yourself. Jwb dengan yakin and berani. Kena tegas.

02 May 2012

Temuduga Jururawat USM

mf, gmbr nurse nie tak sopan.ehehhehe

Assalamualaikum..

Hi everyone.. What are you doing? Hah? Doing nothing? So....... you have time to read my blog right? Firstly, thanks to those who always following my blog. I'm really happy coz my traffic will going up. =)

Kawan-II, esok, aku ada temuduga utk jururawat. Actually, aku mmg dh dpt matrikulasi Penang utk program 1 tahun, but aku tetap nk pergi temuduga jururawat tuu. Aku nk rasakan sendiri situasi semasa temuduga. At least, nanti aku nk dptkan kerja, takde lah aku rasa gugup sgt kn sb dh terbiasa hadiri temuduga. Kata org, alah bisa tegal biasa... Cewahh, nadim start guna peribahasa laa pulakk..

Actually, aku berdebar sangat-2 sebab this is my first time going for interview. So, i've to prepare myself with some knowledge about latest disease issues. I think I just like a student again b'coz I've to read  my biology book to remember about the function of our organs. Then, I've to remember the name of Malaysian Minister of Health, YB Datuk Sri Liow Tiong Lai.. Honestly, this is first time I heard his name. After that, I've to practise how to answer the questions with convidence. Aku sebenarnya mmg tak blh nk berhadapan dgn org yg aku tak kenal, and susah nk bercakap dgn org. So, nie peluang aku utk bljr bercakap dgn org yg aku tak pernah kenal, even berselisih bahu sekalipun. Nak tau pe yg aku buat 2, 3 hari ini?? Aku practise larrr!!! Tadi dh ckp..

Nie soklan-2 yg sering ditanya apabila temuduga jururawat dijalankan.
  1. I've search myself about the latest issues of diseases.
  2. I've search what the differences between hospital and clinic?
  3. Searching the task of nurse (U29)
  4. Why i want to be a nurse ?
Selain dari yg atas, ada org bagitahu aku utk bersedia dengan soalan-2 ttg diri sendiri . Contoh, ape yg menarik ttg diri anda? So, jwb lahh.., brani ke, penakut ke, malas ke. Anything special bout u.
Oleh dengan itu [ ayt skema BM ] .., aku harapkan doa dari korunk semua supaya esok berjalan dengan lancar dan aku punya keyakinan diri utk menjawab segala soalan yg ditanya.Ok dear. bubye.

p/s : kerja nurse tak hina dan bukan nya takda darjat ok? Jgn nk hina bdk-2 nurse walaupun aku bukan bdk nurse.

29 April 2012

Tahap mana anda ikhlas ??

Assalamualaikum...


Straight to the point sb aku tak pndai nk berbahasa- bahasi nie.. hikhikhiik.. Tadi aku ada terbaca ttg IKHLAS dlm satu laman web. Org tuu ulaskan ape yg dikatakan oleh Ustaz Don Daniyal dlm ceramahnya. Ustaz Don ckp, menurut Imam Ghazali, iklahs tuu ada TIGA tahap. First, ikhlas tahap hamba. Here, korunk ley bayangkan situasi seorang hamba yg melakukan kerja kerana takut kn majikannya. Iklhas tahap kedua lak ikhlas pedagang. Korunk bygkan diri korunk tuu pedagang and fikir, npe korunk berdagang?? Of course untuk dpt duit kn? Lastly tahap ketiga., ikhlas tahap seorang kekasih. Dh nama nya kekasih, mesti kaitkan dengan cinta kn? Kalo dh cinta, ramai yg sggup buat ape jer demi cinta walau bunuh diri sekalipun. Tp Islam tak benarkan or HARAM bunuh diri sb nyawa kita hanya berhak di ambil oleh Dia Yang Maha Mencipta kita. IGT TUUU !!!!

Okey, ikhlas dipraktikkan dlm ibadat kita. Let’s talk about our solah. Some people do their solah because they’re afraid of Lord. When we are afraid of our Lord, automatically we will do what Allah ask us to do. So, we will gain paradise after that, InsyaALLAH. Then, when we do something such as amar makruf nahi mungkar, we expect that we will gain ‘pahala’. And lastly, it is about love. Love to our Lord. Like I said before, when we love someone, we will do anything that can make that person happy with us. Same goes to our relationship with Allah. When we love Him, we will do everything He ask and leave those He forbidden. 

p/s : lets practice 'ikhlas' in our life starting from now :)

28 April 2012

kenangan itu ......




Kenangan itu
Membuatkan aku ingin kembali ke masa silam
Membuatkan aku ingin menjadi seperti dulu
Membuatkan aku merindui masa lalu

Kenangan itu...
Tanpa sedar membuat aku menangis
Tanpa sedar membuat aku tertawa pilu
Tanpa sedar aku juga tersenyum nipis
mengingatkan tentang janji manismu

Kenangan itu
Tak mungkin dapat aku lupuskan
Tak mungkin dapat aku lupakan
Kerana ia juga separuh dari hidupku
Kerana ia pernah membuat aku tertawa
Walau hanya seketika cuma

p/s : kenangan tidak seharusnye dibenci malah jd kn ia sbgai  warna-warni kehidupan kita 

27 April 2012

Kawan, Sahabat, Musuh

Kawan.., sahabat….  Musuh……

Mana satu yg korang nak? Kalo aku aku nk sahabat. Tp kalo dpt sumer lagi best.. Yela, sahabat nie kita boleh kongsi everything dengan dia. Baik yg suka mahupun duka. Tp tuu la. Sahabat nie susah sikit nk dapat. Mana ada org sanggup bersusah demi org lain kan? Kalo ada pun demi boyfie or girlfriend jer. Aku pun pernah ada sahabat. Tp sorg jer… Syamill… But he died when we were in standard 4.  He always make me smile, laugh and never make my tears drop down.


Sahabat,
Bertanya aku sendirian
Mengapa kau tinggalkan aku
Mengapa kau pergi tanpa ucapkan apa-apa
Sahabat
Semoga bertemu kita di syurga sana
insyaALLAH
 *gmbr shbt aku ilang.. :'(


Kawan…, senang jer nk cari. Begitu juga senang utk pergi. Bak kata org, kawan itu datang bila ketawa. Tp bila kita menangis, bayang dorang pun kita tak nampak. Aku pun ada kawan. Ramai?? Ramai kot, or mungkin jugak tak. Yela.., mungkin aku jer anggap dorang kwn, tp dorang?? Aku tak tau la… Cuma jujur aku katakan,dalam byk-II kwn, NurSyazira jer yg aku dpt rasakan ikhlas. Tuu yg hati aku katakan. Nursyazira… dia bukanlah ada slalu untuk aku., tp bila aku ada masalah, dia lah yg slalu nasihatkn aku. Bukan aku katakan yg lain tak ikhlas, tp hati aku tidak bisa berbicara tentang yg lain.  Ada sesetengah pulak aku rasakan dieorang cume kawan semata-mata kawan. Bila susah bru cari aku, bila senang langsung tak pernah igt yg dieorang ada kawan bernama Nadim… kadang-II rase sedih jugak hati nie. Kadang-II rase disisihkan. Haishhh…, perlu ker ada rase cmtuu dlm diri nie?????? Biarlah.., aku tiada hak utk mengarahkan mereka berkawan dgn aku. Cuma aku nk sgt bagitahu dieorang yg aku btol-II syg dieorang and ikhlas.

nie mgbr mse f5 2011


Kawan
Mungkin kau sayang
Mungkin kau benci
Apa pun perasaanmu terhadap aku
Aku tetap menyayangimu

Musuh! Hmmmmm.., I think no one needs enemy in their life right? Sape nk ada musuh? Kau?? Kau?? Dan kau??? Kalo kau nk, tuu hak kau. Tp aku taknak musuh! Cukup bg aku ada kawan, sahabat, teman but not enemy. Musuh nie kadang-II kita tau. Kadang-II tanpa sedar org tuu bermusuh dgn kita. Whatever it is, just make sure you love everyone around you and don’t hurt the others. Pernah dengar kn kalo kite syg org-II kt sekeliling kita, ramai yg akn syg kita. Same thing dgn benci. Tp benci nie bahaya tau. Kalo dh terlampau benci, boleh bawak berdendam. Kalau dh sampai berdendam, semestinya dh jd musuh. Kn? Kn? Kn? Aku ada musuh ke tak?? Korunk tanya aku?? Hurm.., aku taktau la ada ke tak. Sb jujur aku kata aku tak suka cari gaduh. Tp bila org nk cari gaduh ngan aku, at least aku sabar dulu. Tp bila dh tahap kesabaran aku tuu dh maksimum, aku pun akn jd org bodoh gak yg akn ikot bergaduh. Sb tuu ngan kes si F tuu aku mls nk amek kesah mase dia marah aku tiba-II, fitnah aku, then ckp-II psal benda yg aku tak buat. But Alhamdulillah, lastly kiteorg kawan smula and then I’ve told her everything psal ckp-II buruk yg dia buat tuu. And alasan dia tuu boleh diterima pakai. See dear?? Kesabaran tuu mmg diperlukan and kesabaran tuu ada hikmahnya.

Musuh
Siapa engkau
Dari mana engkau datang
Mengapa kau bermusuh dengan aku
Aku tak mahu ambil tahu
Cuma aku harapkan
Gelaran musuh antara kita bisa ditukar menjada kawan atau sahabat J


p/s : Hidup nie tak boleh sorg-II sb takda sape boleh hidup sorg diri

25 April 2012

sooooooooooooooo hepi !!!

Assalamualaikum..

Hi everyone there.... How are u today? Feeling not well??? Ohhh.., pity you.. Jgn lpe mkn ubt ekk pd yg sakit tuuu..Tp kena ingat bukan ubat yg menyembuhkan kita... Hanya dgn izin Allah jer kita dpt sembuh. Ok dear??? 

Korunk tau tak hari nie hari ape? Pe event utk hari nie? Hah ???!!!! Korunk tak tau ??? Hish, pe nk jd ngan korunk nie... Tau on9 je.. Kalau bukak FB tuu, tgk-2 lar jugak pe isu yg hot hari nie.. Oke lahhh.., aku xnk membebel, merapu, kt korunk... Actually hari nie keputusan matrikulasi and Form 6 dh kuar.. So spe-2 yg batch 94 tuu ley larr nk check permohonan korunk tuu diterima or tak. Aku nk kongsi ngan korunk beria gembira yg amat sangat... U know what ?????? 


.


.


.




..



...





...



I'VE GOT MATRIKULASI !!!!!! 

Korunk tau aku dpt kat mne??? Pulau Pinang wooooo!!! The best ever matrikulasi in Malaysia... Thank to my Lord sb bg aku kesempatan utk bljr kt matrik. Demi Allah, aku syukur sangat-2.. Yela, result aku dh lar x brape nk cantekkk.., so aku tak expect pun yg akn dpt matrik.. Whatever it is, aku mmg syukur sgt-2.. 



24 April 2012

Dont Ever Couple with Pengkid

cun gax akak pengkid nie . HAHA


Assalamualaikum...

Oke, hari nie aku nk bercerita pasal org yg memang cari NAHAS! Tp bukan ngan aku ok..,? dgn ALLAH ! Korunk tau tak pe tuu pengkid? Ape beza pengkid ngan tomboy?? Kalo korunk tak tau, meh aku nk citer..

Tomboy --> Asal kejadian pompuan tp prgai cam jantan or kata-II sopan nye , lelaki..Actually, tomboy nie prgai jer cm laki tp prasaan die still nk dicintai oleh seseorang yg bergelar lelaki. Bagi aku, bdk tomboy nie nk brkwn bley , xda slh pape pun.

Pengkid --> Asal kejadian pun pompuan gax tp prgai bukan cam lelaki , tp lebih daripada jantan! Pengkid nie perasan yg dieorang tuu lelaki sejati sb tuu bile dieorang couple, dieorang jaga btol-II 'awek' dieorang tuu. Pengkid nie jenis loyal and mmg nahas kalo korunk yg bercinta dgn pengkid mula belajar curang. Memang mampos lar org kata! 

Oke, actually aku terpanggil utk story morry pasal isu pengkid nie sb tadi before zohor, aku dgr da kaca pecah kt blakang umah aku tuu. Skodeng punyer skodeng , aku nampak sorg awek yg btol-II awek kan.. So, bg aku there's nothing that I should care. Lama-II aku dgr awek tuu menjerit, then aku intai lagy nampak mulut awek tuu kene tekup ngan sorg jantan.[mse nie aku tak tau aku yg dia tuu pengkid].. Then, aku tgk die heret awek tuu masuk umah. After, dgr lar awek tadi menjerit-jerit. Dalam kepala otak aku nie dh fikir yg biru-II dah, al maklum lahh jantan heret awek masuk dlm rumah. Nie takde kes laen mesti kes rogol... Tapi aku usha-II lagy, rupe nye jantan tuu adalah pompuan.. hikhikhik..bley lak maen bertukar-tukar.igt power rangers ke??.. Then, aku gtau kt ma aku, ma aku pun tak brani masuk campur.. Yela, maen ngan bdk pengkid nie bahaya oooooooo wa ckp sama lu! Aku nmpk pengkid tuu gusti awek tuu. Geram lak aku nk msuk campur tp apakan daya ku, aku hanya lah insan yg lemah.. Isk Isk Isk...

So, korunk yg da cite-II nk kapel ngan pengkid tuu aku nasihatkan, baek tak payah la. Mmg lar dieorang tuu jenis loyal n care giler pasal 'awek' dieorang, tp kalo korunk nk mintak putus lpas nie, konpem dieorang tak kan lepaskan korunk. Aku ckp nie bkn lar aku da pglman kapel ngan pengkid tp kan dh bnyk citer sal pengkid nie. Yang terbaru lak, pengkid cabar fatwa. Nk tau dieorang ckp pe??? Dieorang ckp mmg lar pakaian dieorang ley ubh but not their feeling. Brani siot si pengkid nie. Tp kite tgk lar, slalu nyer, dieorang nie last-II mesti rase menyesal. Yela, dah dada yg elok-II pegi pakai bengkung. Nk bg kecik. Nk bg nmpak cam btol-II jantan?? Esok-II ngan jantan gax kau kawen. Lepas tuu mengandung, then beranak.. Habis tuu cmner kau nk susukan ank kau?? Nk suruh laki kau yg susukan?? Fikir doe!

Lagi pun cube korunk fikir, kalo korunk jd pengkid, yg laki-laki tuu nk kawen ngan sape?? Adoyaiii..., dh lar spesies laki nie dh kurang, korunk yg jd pengkid lak nk rebut awek. Cian lar kt laki yg baek-II tuu. Lagi pun korunk yg jd pengkid nie tak takot ke kalo Nabi Muhammad S.A.W tak ngaku korunk sbg umat baginda? Tak takot?? Plizz lar.., lagi pun korunk mesti dh tau kn perbuatan korunk nie haram and dilaknat! Korunk sume dh besar , dh pndai fikir yg mne baek yg mne buruk. yg mne salah, yg mne btol .
K bhai


p/s : yg aku slalu nmpk, yg jd pengkid nie muke  die cun giler. kalo jd pompuan, mesti ramai yg usha

21 April 2012

Ditemani Alam






Tidur aku beralaskan rumput
Berselimutkan langit nan gelap
Ditemani melodi dan irama dari sang cengkerik
Terasa damai hati ini

Angin yang menampar halus di pipiku
Kurasakan bagai cumbuan dari seseorang
Terasa amat lembut
Membuatkan aku tersenyum sendirian

Malam muncul lagi
Menampakkan kejelitaan bintang di dada langit
Ingin sekali ku petik bintang itu
Lantas menyimpannya di dalam balang
Lalu kuhadiahkan pada si dia


p/s : aku membayangkan diri aku  sendirian di padang yg luas tnpe sesiapapun

15 April 2012

N double O plus B



Assalamualaikum..

What's up guys..? Are you enjoy today? If you're not, dont be upset coz tomorrow insyaALLAH you will happy.. Just be patient and go on with your life! Right????

Okey, today I nk story morry wif u oll bout a guy yg mmg sememanggnyeee kurang ajar and useless! Mamat gilerr nie aku knl through phone. Die abg agkt pd ank spupu aku...[ dulu-2 larrr ]. Jantan nie die kate keje kt PETRONAS TERENGGANU tuuuuu... Yg da kaitan ngan minyak-2 tuu larr. So, senang citer kaye lahh tuu konon nyeee. But aku tak kesah sal status die, kaye or not. We can call him Mr. N...[ it can be noob or nasty or noodle or wutever!!!!!!].. Mr N nie umo die tak silapp aku larr kn, dh 20 lebeyh dh. Mula-2 aku knl mamat nie, aku still xley bt penilaian yg die baek atau tak, sb feeling tuu tak dtg lagy... Slalu nye, kalo aku kwn dgn some0ne yg bru aku knl, feeling tuu slalu dtg.. Nk bg petunjuk org tuu baek or tak, ada niat jht or tak.. Tp ngan mamat N double O plus B nie, feeling tuu tak dtg-2 walaupun die slalu ckp sal agama and advice aku slalu..

Pendek citer, mamat nie lps tak dpt aku, die cbe nk tackle ank spupu aku. Siap bley pesan kt ank spupu aku jgn dekat and kwn dgn aku.. What a stupid man... A few days, aku ajk ank spupu aku nie kuar gi mkn-2. Tp jantan nie tak bg sb die kate aku nk bwk anak spupu aku nie gi jumpe jantan kt luar sane.. Tp mak ank spupu aku nie kelentong kate yg aku n ank spupu nk gi beli buku,. Nk dikatekan citer, jantan nie tak caye, so die call ank spupu aku. Marah-2 and tanye nape still kwn ngan aku.. Aku rampas fon ank spupu aku then start lar conversation between Mr N with me.

Mr N : Awk kwn smula ek ngan Atiah.. [ atiah tuu ank spupu aku ]
Aku : Apesal aku tak leyh kwn ngan die?? Die ank spupu aku, bukan org laen
Mr N : Awk bwk atiah gi mane? Awk bwk die gi jumpe jantan ek?
Aku : Aku gi kedai buku la.. [ kelentong agy mse nie ]
Mr N : Tak pyh nk tipu laa.
Aku : Wei taek ! Suke aty aku larr aku nk bwk die gi mane punn
Mr N : Bodoh ! 
Aku : Kau ar yg bodoh ! Yg kau gi ggu ank dara org tuu nape??
Mr N : Wei, aku tau lar kau tuu tomboy!
Aku : Kalo aku tomboy, pe kaitan dgn kau?
Mr N : So, awk da skandal dgn atiah larr nie?
Aku : Kalo aku da skandal dgn die punn, pe kaitan dgn kau???

Tuuutttt......Tuuuuutttt...Tuuuuuuuuuutttttttttt... Mr Noob ltk fon.. Bangga and hepy giler aku sb jantan tuu mrh.. HAHA. Nie eddy ar.. Trun kelantan lar kalo nk gaduh. Igt aku takot ke?? Bangang punyer jantan..
Kalo dulu, mase f3 da bdk tuu kte aku less,..HEHE. Aku tak mrh sgt tp yg aku mrh die tak bg kwn aku tuu brkwan ngan aku. Then aku gi serang ar.. Jantan tuu lari beb! Woohhhoooooooo!!! Aku bangga jd NADIM a.k.a. Eddy

p/s : Ignore ckp-2   busuk dr mulut org laen. :)

My Art

Assalamualaikum...


yg nme pitt tuu muke die cm beruk aku lukis.. hampeh kan ??

yg nie yg ori..dlm buku punyer

nie pun

08 April 2012

Kegilaan Melanda

Assalamualaikum

Olla sweet peeps! Hari nie dr tadi lg hujan. And aku ske bangat dgn suasana nie coz it make me calm. Korunk nk tau tak aku bt pe tadi?? Kalo korunk tak nak tau pun takpe, juz take off ur step from here. I dont mind.
Oke my dearest non readers., tadi when everyone in my house went to KB and i'm alone aku tgh tgk cite CUN. Then, abez tgk citer aku un bru nk mandi pg. Byg kn laa ank dara mandi pg lpas zohor?? Kuakuakua. Mmg FAIL!!!! TP kn, masa nk mandi tadi, hujan pun turun. lebat gler wa ckp sama lu!! So, aku pun pe tggu lagi kn ??? Dgn bju tdoe tuu jugak arr aku maen ujan. Best siot! Yela, takde sape-2 kn especially my mom. Maen punyer maen sampai lerr ujan berenti. Tp last-2 idea bru dtg dlm otak nie to snap few pic. Dgn susah pyh keseorgan aku amek gmbr aku sndri tau x ??!!!!! Tak sempat nk amek tdung aku rembat jer kaen sarong mak aku yg elok-2 jer die jemr tadi. Tak sempat kering pon.. HAHA. Im nasty daughter! Oyeah ! Nk tgk? Nk tgk?


..........






.......





TADAAAAAAAAAAAAAAAA



nie tyme ujan da reda



ujan trun lbt ble aku da siap mndi n otw tuu my cc

Anyway, I really thankful to my Lord coz He made rain. I really love to play in the rain. Rain can make me smile and happy. Then when I fell like want to cry, i cry in the rain so nobody can see my tears.

Gudbye Love


Pertama kali aku merasa jatuh cinta
Pertama kali aku terima lelaki lebih dari seorang kawan
Pertama kali aku merasa teramat dihargai
Pertama kali aku rasa amat bhgia
Pertama kali aku rasa dicintai

Namun
Dari yg pertama kali itulah aku dapat merasa pelbagai
Pertama kali aku rasa sakit yg amat
Pertama kali aku rasa sedih yg amat
Pertama kali aku rasa dikhianti
Pertama kali aku rasa teramat kerdil

Semuanya bermula dengan pertama kali
Dan kerna yg pertama itu akan menjadikan aku serik
Serik untuk jatuh cinta
Serik tuk menyayangi seeorang melebihi kawan
Serik tuk mengharapkan sesuatu yg tidak layak aku kecapi
Serik tuk aku trlalu mmpercyai dan menyayangi seseorang

Kerna hanya seorg lelaki 
Aku dapat merasakan semuanya dalam 1 masa
bahgia dan duka
dicintai dan dibenci
dipercayai dan dikhianati
semua terjadi dalam 1 masa yg amat singkat

Tapi
Itu cuma dugaan dan ujian semata-mata
Untuk menjadikan aku insan yg lebih kuat
Tuk menjadikan aku manusia yg tabah
Dan juga
 menjadikan aku seorg hamba yg tidak lupa pada pencipta-Nya

p/s :semoga  air mata ini dihentikan oleh-Nya suatu saat nanti.

time to say gudbye to love

07 April 2012

ALLAH MAHA MENGETAHUI SEGALANYA

Wahai saudaraku
Inginku berpesan padamu juga diriku
Apa yang selalu kita nak
Tak selalu kita dapat
Tapi bila dah dapat
Tak semesti jadi milik kita
Tapi bila dah jadi milik kita
Tak semestinya kekal selamanya
Kerana apa yang ada pada kita
Itu semua milik ALLAH
Kita hanya meminjam untuk sementara
Bila sampai waktu harus pulangkan kembali
Wahai saudaraku
Bersedialah untuk kehilangan apa yang kaumiliki
Bersabarlah andai apa yang kau hilang itu
Adalah sesuatu yang paling kamu sayang
Kerana DIA lah YANG MAHA MENGETAHUI lebih dari kamu


05 April 2012

Tips Paling Bangang

Assalamualaikum...

Hello for dear and hell for bitch! I juz wanna share wif you what i feel inside when someone we love, someone we care, someone we wish to be our partner, had gone and leave us. Yeah.., sound strange when i talk about feeling. Maybe for them, tomboy like me doesn't have feeling at all. But i had change! eventhought not 100%. [its sound good huh?]

Hey peeps! korunk tau tak pe feeling korunk when its hurt by someone who love u before?? Absolutely really really really hurt, right?? And yes ! That's wat i feel right now! Aku tak sangkal kn yg aku mmg bnci bile gurl mngis hnye krn seorg llki yg blom tntu ignkn perhbgan yg serius...[ it;s look like a dumb gurl]..Tp bile aku sendiri alami thats situation, i know its really hard to make dun know sb kite smstinya dikelilingi dgn bygn and kngn kita dgn si dia kn? Lbeyh-2 lagi org tuu mmg serius dgn kita and prnh ckp nk jdkan kita sbgai tmn hidup nya - lovely couple forever lahh kononye.. hikhikhik. Last-2 kite yg gurl nie ditinggalkan mngis sensorang mcm hantu raya. So aku nk ckp lar kn, nk nangis bley but jgn terrr over acting sb dude nie mmg ske kalo tau korunk ngis sb die.. Makin bertmbh lar kemacho-an dieorg konon-2 nye.. [ weckkkkksss !!! ]
Nie tips utk aku sndiri and korunk ble da dlm situasi yg mnyedihkan ini..


1. Mse korunk mula-2 break, juz ngis jer kalo korunk nk.  Then ble hari kedua, u shud stop crying !!!
2. Sibuk kn diri dgn bt bnde-2 yg berat or yg x penah korunk bt cm tidoe menunggeng or else.
3. Jgn igtkn dgn sengaja kngan korunk tp x bermkne lpekan trus kngan tuu sb bg aku kngan tuu adlh sbhgian wrna wrni dlm  hidup kita.
4. Just fkr yg die skunk lbeyh hepy dgn ketiadaan korunk
5. Fkr yg pe jua yg ALLAH tntukn adlh utk kebaikan kita...
6. Korunk bt la pe yg korunk ase patut BUT !!! dont you ever try to SUICIDE !! it's not WORTH !!! NOT WORTH okey ???

# akupunngisgaxkalotakthnsgt #

p/s : just cry if it will make u feel better

04 April 2012

Yesterday, Today and Tomorrow

Yesterday is the day that was gone
Today is the day that i have to face it
Tomorrow is the day that i fear to face it



YESTERDAY
The day that i cant fix
Eventhough i had done many bad things
'Coz yesterday had gone
And i will never back to yesterday

TODAY
I will do better than yesterday
To fix everything to right
And today is the day that i should face it

TOMORROW
The day that i dont know what will happen
And it make me scared
'Coz maybe tomorrow will not come in my life



soooo.....
yesterday will be a memories
today is the day that i should prepare for tomorrow
and..,
tomorrow, i dont know if i could hear the adzan Subuh again or not








*sory if broken english coz i type this myself*